Omtale av spilleautomaten Rainbow Wilds

Det er utvikleren Iron Dog Studios som står bak Rainbow Wilds slots, og med denne omtalen ser vi nærmere på hva dette spillet dreier seg om. Spillet ble lansert tidlig i 2018, og er et 5-hjuls slots med hele 1024 spillelinjer, basert i tema på irsk mytologi om såkalte Leprechauns. Disse er eventyrfigurer fra folkehistorien om små gnomer som leter etter gull og skatter der regnbuen ender. Rainbow Wilds har derfor grafikk og stemning designet etter dette. Men like viktig som gullkrukker, lykkesymboler, og Leprechaunene selv så er også frukt, musikk, og planter ofte del av spill fra irske eventyr. Spillet bruker et fargerikt og nesten tegneserie-aktig design, og du vil høre festlige lyder hver gang noe skjer.

Hvordan spille Rainbow Wilds

Som med andre lignende slots, så er det om å gjøre å få flere like symboler på rekke og rad langs en aktiv spillelinje. Det er opp til deg hvor mange spillelinjer du vil satse penger på. Som nevnt innledningsvis kan du satse på opptil 1024 linjer i Rainbow Wilds, eller bare en også hvis du ønsker det. Vinnersjansene øker naturligvis med flere linjers innsats. I tillegg kan du ytterligere øke vinnersjansene via myntstørrelsen du spiller for. Spiller du for eksempel på et kasino som bruker Euro så kan du velge fra 0.01 til 1.00 Euro som myntenhet i spillet. Man må satse minst 50 mynter på ett spinn, noe som er litt høyere enn andre automater på nett – men til gjengjeld er det også noe større vinnersjanser for gode pengepremier. Etter at du har valgt linjer og mynt, er du klar for å sette igang spinn av de 5 hovedhjulene i Rainbow Wilds. Trykk ”Spin”, og du er i gang! Når hjulene stopper, er det tid for å se hvilke kombinasjoner du fikk.

Fruktsymbolene er ikke overraskende det oftest forekommende elementene i Rainbow Wilds. Disse kommer i form av forskjellige fargede bær, i fem fager. Alle utbetalinger varierer fra 5 til 400 ganger det du satset per linje men siden dette beregnes delt på antall mynter per innsats (hvor da minimum er 50) så kan det virke som relativt små gevinster – hvertdfall på fruktsymbolene. For å balansere ut dette så har Rainbow Wilds flittig bruk av ekstra funksjoner som gjør spillet mer interessant. Wild-symboler spiller en stor rolle her. Det er også viktig å vite at hjulene i Rainbow Wilds er såkalte cascading reels. Det vil si at hver gang vinnerkombinasjoner treffes, så forsvinner de vinnende symbolene, og symbolene som lå oppå dem faller ned og kan gi mulighet for enda flere vinn på rad.

På grunn av dette får du i realiteten ofte flere gratis spinn i Rainbow Wilds med i samme runde siden symboler plutselig kan falle bort og skape nye kombinasjoner. Men la oss også si litt mer om wild-symbolene som spillet er oppktalt etter. Gullkrukker, stjerner, og regnbuer kan komme frem på hjul nr. 2 til 5. De vil faktisk komme frem oftere dersom du har vært heldig å få flere vinn på rad. Gullkrukken er sticky-symbol som kan vises på det midterste hjulet. Dette vil også stå fastlåst så lenge løpende gevinster kommer inn. Regnbue-symboler er enda mer interessante siden de kan komme i en hel kolonne og fylle opp ett tilfeldig hjul, bortsett fra første hjulet. Med andre ord er det mye som kan skje hver runde. Hvis du har tenkt å benke deg ned med dette Rainbow Wilds på nett en stund kan det være en fordel å skru på Autoplay-funksjonen. Denne gjør også at hjulene ikke tar fullt så lang tid før de starter eller stopper mellom hvert spinn.

Rainbow Wilds bonuser og gevinster

Enda en ting som gjør Rainbow Wild spilleautomaten ekstra interessant, er firkløveren på venstre side av skjermen. Firkløver har jo flere århundre vært kjent for å symbolisere hell og lykke, og her i spillet fungerer bladene på firkløveren som et målemeter på hvor nære du er på å utløse bonusrunden i Rainbow Wilds. Vi nevnte tidligere cascading reels – og de spiller en rolle her når det gjelder å fylle opp firkløveren. Når du har fått fire slike etter hverandre så trigges første nivå med bonusrunder. Det hele starter da med at du får gratis spinn i Rainbow Wilds. Du tildeles hele 14 gratis spinn på rad, på regnbue-fargede hjul. Hvert vinn du måtte få gir deg da multipliere som kan flerdoble gevinster og de økes for hver vinn. Videre er det også nivåer med 5 til 8 utfylte kløverblader, med 16 til 20 gratis spinn kombinert med 3x til 6x multipliers. Største mulige utbetaling i Rainbow Wilds er 300.000 mynter.

Konklusjon

Rainbow Wilds er nok ikke spillet som vil tiltrekke seg de mest drevne spillerne, men det er absolutt et bra slots spill for deg som enten er ny eller ikke helt nybegynner på nettspill. Det kan spilles på nettbrett, i nettleser på pc, eller på mobil.